Knickerbockers, More Than Soccer!

Onze slogan geeft precies weer hoe de cultuur binnen G.S.V.V. The Knickerbockers is. Natuurlijk staat het voetbal hoog in het vaandel, maar ook daarnaast spelen gezelligheid en een maatschappelijke betrokkenheid ook een grote rol. Als grootste voetbalvereniging van Noord-Nederland spelen er elke zaterdag 26 seniorenteams, waarvan acht damesteams. Het eerste herenteam speelt op dit moment in de derde klasse. Onze dames spelen in de eerste klasse. Hieronder heeft The Knickerbockers herenteams die spelen variërend van de 1e klasse tot 6e klasse reserve. Ook de reserve damesteams spelen zowel op hoog als op recreatief niveau. Er is dus voor ieder wat wils. 

Naast het voetbal barst het binnen onze vereniging van de leuke, door leden georganiseerde, activiteiten in en rondom ons clubhuis, het "Appleknockers Flophouse". Jaarlijks worden er rond Pinksteren twee toernooien georganiseerd waarbij voetbal en feest hand in hand gaan. Op het Knockerbicker voetballen de laag spelende teams van TKB tegen teams vanuit heel Nederland. Sinds 1988 komen op International Tournament teams uit heel Europa om tegen elkaar en tegen de hoogste teams van TKB te spelen. Daarnaast worden er gedurende het jaar themafeesten georganiseerd, waarbij het clubhuis wordt aangekleed in de bijbehorend thema's. Met Kerst wordt er op het kerstfeest de legendarische bierestafette gehouden. Tenslotte gaan jaarlijks een grote groep Knickerbockers op wintersport en op stedentrip met het Lenteuitje

In het Flophouse wordt er na wedstrijden en trainingen bovendien altijd flink nagekeuveld over de verrichte heldendaden onder het genot van een drankje en is een 'klein' feestje nooit ondenkbaar. Deze feestjes zijn tekenend voor TKB en om deze mooie sfeer te waarborgen geldt voor TKB'ers en bezoekers de volgende gedragscode:

-In en rondom het Flophouse is het verboden om drugs te gebruiken.

-Het is verboden opzettelijk eigendommen van de club te beschadigen.

-Men is alleen welkom in het Flop als de positieve sfeer gewaarborgd wordt.

Wanneer men zich hier niet aan houdt, is het bestuur gemachtigd om de de overtreder(s) van het terrein te verwijderen.

Sinds een aantal jaren beschikt The Knickerbockers over een Rubber Ingestrooid Kunstgrasveld (RIK), waardoor de trainingen altijd doorgaan. In de zomer van 2012 is het RIK voorzien van een nieuwe toplaag, waardoor het kunstgrasveld er weer fantastisch bij ligt. Daarnaast heeft in 2014 het extra kunstgrasveld, het Jans Arends Negende Speelveld (JANS), zijn intrede gedaan.

The Knickerbockers kenmerkt zich door haar sociale karakter. Na een paar maanden Knickerbockers zul je vele leden goed kennen en met welke TKB-er dan ook een goede avond aan de bar hebben. Het sociale van onze club uit zich ook in andere vormen. 

In maart 2012 is de eerste Goede Doelendag georganiseerd, waarbij ruim 3200 euro is opgehaald voor Kids United. Dit is een organisatie waar kinderen met een beperking kunnen voetballen. Deze kinderen hebben afgelopen jaar een fantastische dag gehad bij TKB door tegen een TKB-Allstar-team te voetballen en er werd genoten van beide kanten. Dit alles in het kader van een actieve maatschappelijke ontwikkeling. Sindsdien behoort de Goede Doelendag tot een jaarlijks terugkomend evenement. Zo hebben we de afgelopen jaren geld ingezameld voor Stichting Klaproos, het jeugdsportfons en stichting zoALS Jan.

Veel prominenten weten onze mooie club ook al te vinden. Arjen Robben, John Blankensteijn, Eric Braamhaar en velen anderen zijn al meerdere malen langs geweest. Zij vonden het gezellig bij ons en hebben gezegd vaker te komen.

Sinds enkele jaren organiseren we ook een Nieuwelingenweekend op Schiermonnikoog waar nieuwe leden elkaar op een ontspannen manier beter kunnen leren kennen en alvast aan de echte Knickerbockersfeer kunnen proeven.

Knickerbockers, More Than Soccer!