Nieuws

14
okt
geschreven door Taskforce

Klik hier voor de foto's van de mooiste dag van de week

12
okt
geschreven door Bestuur

‘Voor wie morgen nog niets te doen heeft, en voor wie morgen al wel iets te doen heeft: twijfel niet en kom om 10:00 naar de mooiste wedstrijd van het seizoen. Dames 7 is dit seizoen on fire, er zijn al meer (doel)punten binnen gesleept dan afgelopen 2 seizoenen bij elkaar. Winst is belangrijk om de 2e positie vast te houden, dames 8 kan dan ook verwachten dat ze flink aan het werk moeten.......’


 

12
okt
geschreven door Taskforce

Opgelet!

De taskforce kast wordt opgeruimd en alle overgebleven kleding van de afgelopen jaren is gratis op te halen. Kom zaterdag tussen 12:00 en 17:00 langs bij de bestuurstafel en scoor een trui of trainingsbroek voor op je brakke zondag. De overgebleven maten zijn vooral nogal klein of groot, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt!  

12
okt
geschreven door Bestuur

De indeling van deze week!

Veld 1: DA1, 13

RIK: DA2, 7, 6, 17

Veld 3: 8, 14

JANS: DA7, DA8, 10, 3, 18

Succes in de wei, en geniet van het mooie weer!

11
okt
geschreven door FC

Dames en heren, ladies en gentlemen. 

Pak meteen je agenda erbij. Blader dan een aantal bladzijden vooruit naar de dagen waar geen “tentamen” meer geschreven staat. Stop op donderdag 22 november en schrijf daar: vanaf 20:30 escaleren in het Flop. Pak dan een stift en kruis vrijdag 23 november ook maar door voor je eigen bestwil. 

Nu hoor ik jullie denken, waarom moet dit allemaal? Wat gaat er gebeuren? Waarom is het collegejaar (of schooljaar voor sommigen) al 6 weken aan de gang en heb ik nog geen agenda? 

Laten we beginnen bij het begin:
Donderdag 22 november is het eerste themafeest van dit seizoen! De uitgelezen mogelijkheid om de tentamens af te sluiten en de boeken weg te leggen. Het belooft een geweldig feest te worden omdat elk themafeest dat op dezelfde dag viel als Thanksgiving compleet uit de hand is gelopen. πŸ»πŸ»

Waarom moet dit allemaal?
Omdat Thanksgiving in Nederland niet gevierd wordt heeft de FC bedacht (creatief dat ze zijn) het maar eens te gaan introduceren. De dag van veel bier, veel eten, sport en heel veel gezelligheid. 
We gaan helemaal op in de Amerikaanse sfeer en dagen jullie uit om in je mooiste, origineelste Amerikaanse getinte kleding richting het Flop te komen. Jullie mogen van ons verwachten dat er genoeg bier, redcups, bierpong en hotdogs zijn. Wij verwachten van jullie veel creatieve en mooie outfits. Dit samen gaat er zeker voor zorgen dat het compleet uit de hand loopt! De budget taxi zullen we geel spuiten zodat dit helemaal in de Amerikaanse sfeer past.πŸ‡ΊπŸ‡²πŸ€πŸŒŽπŸš•

Dus klik met je vinger of muis op het “gaan” knopje want dit feest mag je niet missen. Er komt zelfs een special guest helemaal over vanuit Amerika. Geen smoesjes van “ja ik heb de volgende dag iets”. Je hebt nog niet eens een agenda dus die tentamens ga je toch niet halen. Kom naar het Flop en grab some beer by the Pussy!

Wanneer: Donderdag 22 november
Hoe laat: vanaf 20:30
Waar: Flop
Wie: alleen leden 
Gaan we nu eindelijk echt zuipen: Ja🍻
Moet u de tractor voor laten gaan: ja
Wordt Matt’s naam dan eindelijk goed uitgesproken: nee

11
okt
geschreven door Redactie

Daar is 'ie weer: het tweede Naamloos Orgaan van dit seizoen. Veel leesplezier enzo.

09
okt
geschreven door Bestuur

Het is jullie vast opgevallen dat de lichten de laatste weken niet aan- en uitgaan met slechts een belletje naar het sportcentrum. Dit komt doordat bij werkzaamheden een kabel is geraakt. Het sportcentrum heeft aangegeven hiermee bezig te zijn en tot die tijd moeten we dus even zelf de lichten aan en uit doen door een sleutel te halen bij de balie van het sportcentrum. En denk erom dat als je de laatste bent die het veld gebruikt, je de lichten uit doet!

07
okt
geschreven door Taskforce

Het was weer een mooie zaterdag op TKBello. Klik hier voor de foto's!

06
okt
geschreven door Bestuur

Vanavond van 22:00-23:00 wederom een piekfijn uurtje van Sonnema. Blikkies voor €1,50!

05
okt
geschreven door Bestuur

Veld 1: 1

Rik: VR8, 2, 9, 12

Veld 3: 4, VR3, 16

JANS:VR5, 11, 15

Succes!

04
okt
geschreven door FC

Hier kan het (vernieuwde) taprooster vinden

03
okt
geschreven door FC

Lieve Knickerbockers,

Nu het seizoen aardig op gang is en de TKBakkerij definitief haar deuren heeft gesloten, is het alweer tijd om het nieuwe schoonmaakrooster te presenteren. Ben jij de gelukkige? Check het hier!

xoxo FC 18/19

03
okt
geschreven door dotCom

De tweede week van de prognose staat weer online voor zaterdag 6 oktober.

Klik hierrr om hem in te vullen!

 

02
okt
geschreven door Bestuur

Beste leden,

Het nieuwe collegejaar is weer begonnen! Dit betekent dat de ACLO Card 2018-2019 verkrijgbaar is! Als lid van The Knickerbockers dien je (wederom) een ACLO Card te kopen. Deze bedraagt €59,95 en er zijn twee manieren om te ACLOtiveren: je kunt op de site van de ACLO inloggen en het sportbewijs aanschaffen via iDeal of je kan naar de balie van het Sportcentrum lopen en het bedrag pinnen. Neem dan wel je studentenkaart of je bewijs van inschrijving mee. Daarnaast zou het fijn zijn als je je direct aanmeld bij de vereniging via MyACLO (https://aclosport.rug.nl/nl/home > profiel > verenigingen), als je dit nog niet hebt gedaan natuurlijk! De deadline voor het ACLOtiveren is 1 november, doe het snel en voorkom onnodige boetes. (Zie http://knickerbockers.nl/interne-deel/financiele-informatie)

Alvast bedankt!

Bestuur ‘18/’19

01
okt
geschreven door Bestuur

Het inloopuur van Construction Fysio zal dit jaar niet bij TKB plaatsvinden, maar op locatie op Damsterdiep 49. 

De hersteltrainingen op donderdag zullen na de winterstop starten. 

01
okt
geschreven door Bestuur

Op woensdag 17 oktober zal er een buitengewone ALV zijn. Deze ALV zal onder andere gaan over de statutenwijziging betreft de wijziging van het boekjaar. De ALV zal starten om 20.00 en vindt plaats in het Appleknockers Flophouse.

Doordat het een buitengewone ALV betreft, zal er geen mogelijkheid zijn om voorafgaand mee te eten.

30
sep
geschreven door Taskforce

Bekijk hier de foto's van de mooiste dag van de week! 

30
sep
geschreven door Snowco

Gister was het dan eindelijk zo ver! De bekendmaking van de locatie waar we een week lang gaan boarden, skiën maar vooral ook belachelijk veel halve liters gaan downloaden. Elke Knickerbocker kan zich vanaf nu inschrijven, voor alle informatie kijk hier. Een hele week lang hoog in de bergen, laag in de kroeg in Italië voor maar 375 euro, dat wil je toch niet missen!

28
sep
geschreven door Snowco

Morgen is het weer zover. De bekendmaking van de locatie waar we met z'n allen de mooiste week van het jaar gaan beleven. Rond 21:30 zullen we de bar op gaan om een heerlijk fustje aan te bieden en ons prachtige filmpje te laten zien. Hou je van wintersport of wil je gewoon een hele week zuipen met een grote groep TKB'ers? Dan mag je dit zeker niet missen!

Kan je er morgen niet bij zijn? Niet getreurd. Alle informatie komt zondag op de site en het filmpje zal ook thuis te bekijken zijn. We hebben alleen een vermoeden dat het fust dan wel op is, dus zorg dat je erbij bent!

Groetjes, Snowco 18-19

28
sep
geschreven door Bestuur

Heren 8 - GG4

 

Het is weer eens tijd voor een klassiek stukje bord-op-schoot tijdens het lezen. Een stukje uit de oude doos. Vroeger tijden waarin er nog echt gezopen werd. Er een aanwezigheidsplicht gold om je vingers bij af te likken. Woensdagavonden waarop de dobbelstenen harder rondtolden dan de ogen van een epileptische Chinees. Kleurloze maandagavondtrainingen in de regen van Hemmo, die met een lege maag werden afgesloten in Vinkhuizen. Futloze zaterdagen waarin je louter kwaliteit tekort kwam tegen matige tegenstanders. Nelis na 15 minuten gewisseld werd wegens spierkrampen. Arvid vaker zijn entree maakte op het veld, dan dat er dagen in een week zaten. Het Naamloos Orgaan nog echt een blauwe bijbel was in plaats van een tweederangs glossy van de VOmar. En wedstrijden waarin de oude Capitan niet op de bank verpieterde.
 
Tegenwoordig is echter alles anders. De macht is uit handen gegeven. Een excellent laatste seizoen met 47 punten, waarin een kampioenschap niet de bekroning mocht zijn op 4 seizoenen de boel aansturen. Deze eer is dit jaar weggelegd voor het nieuwe duo. Serge Jonker en Jesse Garritsen staan al vanaf 2 september aan het roer van het nieuwe Heren 8. Ik hoor u denken wat er allemaal nieuw is. Niet bijster veel, behalve de nieuwe puppies Jens en Robin. Twee jonge twintigers die nog gekneed kunnen worden. Twee millennials waarin nog wel potentie zit. In tegenstelling tot generatiegenoot Gerben Houtsma, a.k.a. Houtie. Gepokt en gemazeld vindt deze Harrekiet dat hij al behoort tot de oude garde. Aan de ketting, bachelor binnen koppen, beetje aan het werk. Meneertje heeft het allemaal mooi voor elkaar. Toch zal hij altijd onze kleine puber blijven. Jens en Ruben, de wijze tip om je vooral te laten leiden door het lot. Wie weet win je ooit de staatsloterij.
 
Serge en Jesse dus. Twee waardige opvolgers dachten we aan het einde van het vorige seizoen. Na een aardige bekerronde volgde toch al snel puntverlies in Glimmen. De druk zit er dus al vroeg op in het seizoen. Bij 66 punten kraaien we victorie aldus Herr Garritsen. Bij 64 punten mag de vlag alsnog in de top mag ik hopen. In totaliteit zijn deze twee kapiteins de ideale combinatie. De power van Serge met het vernuft van Jesse. Gretigheid gedurende alle helften van de zaterdag. Qua potentie zit het er zeker in dit seizoen. Enkel minpuntje wat te noteren valt, is dat het opleidingsniveau in vroeger tijden niet bij een studentenclub thuishoorde. Er mag daarom altijd worden aangeklopt voor advies bij de echte senioren. In een tijd waarin een rechtse regering het echter in zijn hoofd haalt om ook al MBO’ers studenten te gaan noemen, vergeven we beide heren echter dat zij enkel het praktische niveau gevolgd hebben. Wees wijs, en laat je niet leiden door de waan van de dag.
 
Gevraagd advies zal ook zeker noodzakelijk zijn tegen de oude mannen van Groen Geel 4. Een weerzien met onze meest geliefde tegenstander van de afgelopen 4 jaar. Wedstrijden waarvan het verloop nooit te voorspellen was. Riante overwinningen werden afgewisseld met gênante nederlagen. Helaas niet meer het team van good-old Boike Teunissen. Onze ambassadeur van de Swim Challenge heeft zijn kicksen eindelijk aan de Groen-Grijze wilgen gehangen. Nooit meer op snelheid langs de iets te dikke voorstopper van Groen Geel 4. Je zal gemist worden zaterdag rond 14:30 uur. Een team nog wel met Nanne Bakker, Jasper Vogel, Ivar Teeuw, Vincent Neef, Arjen Clobus en Harmen van der Laan. Namen die tot een paar jaar terug de gemiddelde TKB’er nog als muziek in de oren klonken. Tegenwoordig is echter alles anders. Generatie X heeft geen idee meer  wie deze vervlogen gladiatoren ooit waren. Trek het archief er maar eens op na, en dan kom je erachter tegen wie je het zaterdag op zal nemen. Mannen, die hun naam inmiddels gevestigd hebben in de maatschappij. Beschikken over een leasebak, een lekker huisje, mooi vrouwtje en een kleine bengel. Een droom die voor een aantal van Heren 8 steeds harder realiteit aan het worden is. Namen mag u zelf invullen. Anderzijds komt de nachtmerrie van de 45-urige werkweek, gemeentelijke belastingen en de steeds verder opschuivende pensioenleeftijd steeds dichterbij. Vogel en co zullen het beamen. Laat die studententijd maar zo lang mogelijk duren. Het zal nooit meer zo worden als het was. Over die goeie oude tijd zal zaterdag nog lang worden nagepraat. 
 
Een klassiek gevecht van studenten versus arbeiders. Fust versus fust. Korenblauw versus Groen Geel. De oude rotten mogen weer even ruiken aan alles wat zij al zo lang achter zich hebben gelaten. Echter blijven de punten op TKBello. Het zal eens schitterende zaterdag worden. Een tierende Teunissen langs de lijn. Een rood aangelopen Vogel die het allemaal niet meer kan belopen. De techniek van Neef die hem nu toch echt in de steek laat. De inmiddels afgetrainde Niels, die de voorhoede weer van een aantal crossballen voorziet. Puppie Jens die eindelijk zijn belofte komt inlossen. Jesse die als een generaal zijn strategisch spelletje uitgevoerd ziet worden. 
 
Wij zetten de Totouitslag dit maal op 4-1 in het voordeel van de Heren van 8. Driemaal Raspe. De arbeiders druipen bekaaid af. Het eerste fustje zal toch weer van werkend geld zijn. Smaakt toch three maal beter. Uiteraard doen de studenten mooi mee. Geleend geld smaakt namelijk minstens zo lekker. Het zal nog een lange zaterdagnacht worden voor velen. Maandag toch maar een extra pijnstiller op het werk. Volgend seizoen mogen we het eindelijk van de andere kant gaan beleven!
Meer nieuws: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9